Skip to main content

Omgeving Winterswijk

Voor elk wat wils in de directe omgeving. Fietsend of wandelend, iedereen in beweging, elk seizoen.

Een kijkje in de omgeving

In de Achterhoek is zoveel moois te zien en te beleven. Prachtige monumentale stadjes, musea en nog veel meer. Wij hebben voor u onderstaand een aantal bezienswaardigheden en attracties op een rij gezet die u niet mag missen.

Opzoek naar meer actualiteiten in en rondom Winterswijk?
Deze kun je vinden op de website www.100procentwinterswijk.nl

Andere handige links:

Megapret kinderspeelparadijs, Bredevoort Boekenstad, De Steengroeve, Achterhoekse wijnboeren, Geitenkaas boerderij de Brömmels, Recreatieplas ‘t Hilgelo, Recreatieplas Slingeplas

In het centrum van Winterswijk vind je een groot marktplein met horeca gelegenheiden en gezellige winkelstraatjes.

Bezienwaardigheden en onze tips!

Centrum Winterswijk

Bezoek het leuke centrum met een gezellige markt en speciaalzaakjes. Of kom culinair genieten bij een van de restaurants.

Hilgelo meer

Wandel of fiets in de mooie omgeving om het meer heen of bezoek de recreatie plas of Beachclub Meer voor leuke activiteiten.

Korenburgerveen

Loop een mooie route door het veen met het zeldzame veenmos. Jaarlijks broedt hier ook de kraanvogel. Tip: Doe wel je laarzen aan.

Vogels spotten

In de omgeving zijn verschillende vogelsoorten te spotten waaronder de Kraanvogel, Oehoe en spechten.

Wandel- en Fietsroutes

Er zijn vele leuke (thema) routes in de buurt. De locatie ligt ook nabij verschillende fietsknooppunten uit het fietsnetwerk. Bekijk hier routes in Winterswijk

Zwillbrock

Vlakbij, net over de grens ligt het Zwillbrocker Venn. Hier kun je mooie routes wandelen of fietsen en de kolonie flamingo’s bekijken.